10.000 διορισμοί στην Παιδεία για το 2016;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2015 - 18:04 | Author: Newsroom

Στη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε, καταρχήν,τα εξής:

1.Μισθολόγιο

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζεται ένα σενάριο,το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το οποίο θα γίνει “ξεπάγωμα” των βαθμών και επανακατάταξη των υπαλλήλωνμε βάση τα χρόνια υπηρεσίας.

Ο υπουργος επέμεινε ότι από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν αυξήσεις, της τάξης των 15-60 Ε, για 315.000 υπαλλήλους από τους 567.000 που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο, καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους Δ.Υ.

Στο ερώτημα ωστόσο που του έγινε, “Πώς θα γίνει να πάρουν αυξήσεις 315.000 υπάλληλοι χωρίς να υπάρξουν μειώσεις για τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα το συνολικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό” δεν απάντησε.

Δεσμεύθηκε όμως ότι πριν κατατεθεί το τελικό σχέδιο στη βουλή θα γίνει νέα συνάντηση για διαβούλευση με την Ε.Ε.

2. Προσλήψεις στο δημόσιο

Ως υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης εκτιμά ότι το 2016 ,για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς κάποιοι τομείς του δημοσίου και να μην καταρρεύσουν, πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 10.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία και 6000-7000 στην Υγεία.

Η δική του πρόταση προς την κυβέρνηση θα είναι για 25000 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο για το 2016 και η εκτιμησή του είναι ότι δεν θα πέσουν κάτω από τις 15000 συνολικά.

3.Αξιολόγηση-επιλογή προισταμένων

Η νομοπαρασκευστική επιτροπή τελείωσε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή των προισταμένων το οποίο θα δοθεί τη Δευτέρα για διαβούλευση.

Θα είναι αξιολόγηση δομών ,δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με το βαθμολόγιο.Θα υπάρχει αξιολόγηση των προισταμένων για τους υφισταμένους και των υφισταμένων προς τους προισταμένους με ανώνυμο ερωτηματολόγιο.

Κυρίαρχο στοιχείο της νέας διαδικασίας θα είναι ο καθορισμός στόχων από την ολομέλεια του κάθε τμήματος και η αυτοαξιολόγηση δομών και υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον Δ.Μπράτη:

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Βερναρδάκης στις επίμονες ερωτήσεις μου για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, απάντησε ότι χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας κ.Φίλη για το θέμα κι ότι το υπουργείο παιδείας ζήτησε 10.000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά .

Επανέλαβε ότι η πρότασή του θα είναι για 25000 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο και η εκτίμησή του είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο, για την επόμενη χρονιά , δεν θα πέσουν κάτω από 17.000-18.000.
Τόνισε,επίσης,ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών συζητείται τώρα στην κυβέρνηση και θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες ,προκειμένου να εγγραφούν τα σχετικά κονδύλια στον προυπολογισμό.

Επειδή πολλές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες δεσμεύσεις από υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης για το θέμα των μόνιμων διορισμών,οι οποίες δεν τηρήθηκαν, και χωρίς να αμφισβητούμε τις προθέσεις του σημερινού υπουργού ,αναμένουμε την κατάθεση του προυπολογισμού για δούμε αν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral