06-10-14 Επισκέψεις Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου σε σχολεία στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2014 - 18:03 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου σε σχολεία στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Λύκειο Καμινίων και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και στα Καμίνια παρακολούθησε το σεμινάριο για φιλολόγους «Διδάσκοντας Λογοτεχνία στη Β’ τάξη ΓΕΛ». Ο κ. Λοβέρδος σε σύντομη ομιλία του προς τους φιλολόγους εξήρε τον ρόλο τους ως έναν από τους βασικούς πυλώνες για την λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση των μαθητών. Στο σχολείο των Καμινίων παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες, που ανήκουν στο Ολυμπιακό, όπως της ανοιχτής κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, της Ιστιοπλοΐας, Αιμίλιος Παπαθανασίου, ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα εκπροσώπησαν οι βετεράνοι παίκτες Γιώργος Κοκολάκης και Γιώργος Βαίτσης και το μπάσκετ ο πρωταθλητής Ευρώπης Βαγγέλης Μάντζαρης.

Στην Ελληνογερμανική Αγωγή ο κ. Λοβέρδος έλαβε μέρος σε αγώνα ως μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής με αντιπάλους την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο. Με την ομάδα μπάσκετ των «Βουλευτών και φίλων» αγωνίστηκαν ακόμα ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ, βετεράνος μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ, Παντελής Περιβολάρης, ο πρωταθλητής Ελλάδας, βετεράνος μπασκετμπολίστας Σπύρος Παντελιάδης και τα μέλη της ομάδας Λεωνίδας Γεωργιάδης, Μένιος Μπακίρογλου, Χρήστος Θεοδωρίδης, Χάρης Μουστάκας. Παρέστησαν χωρίς να αγωνιστούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και το μέλος της ομάδας Μάκης Σφήκας.

Οι δύο προαναφερθείσες εκδηλώσεις αποτελούν ένα μόνο μέρος των αθλητικών εκδηλώσεων που έγιναν σε όλα τα σχολεία, σε όλη την χώρα με κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Θεσμοθετήσαμε την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου το οποίο έχει δράσεις για τον αθλητισμό, για την σωστή διατροφή, που έχει μαθήματα στους γονείς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχει ακόμα ενημέρωση για τον ρατσισμό και για το σεβασμό στη διαφορετικό. Με όλα αυτά στοχεύουμε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και όχι μόνο για την δημιουργία ενός κατόχου γνώσεων και πληροφοριών. Δεν δόθηκε σημασία στον αθλητισμό και στην άθληση. Εμείς δίνουμε σημασία συμβολική με τη σημερινή ημέρα και παράλληλα εξακτινώνουμε τη δράση σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα κάθε ημέρα με τους γυμναστές που αποσπάσαμε στις περιφερειακές διευθύνσεις οι οποίοι οργανώνουν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ το πρόγραμμα “kids’ athletics”, κάτι που μας έχει κάνει πανευρωπαϊκά γνωστούς. Θέλουμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, που είναι η άθληση, να πάει σε όλα τα σχολεία. Αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος, που θα τον πετύχουμε γιατί τον πιστεύουμε. Θέλω επί των ημερών να λειτουργήσει όλο αυτό και κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να το σταματήσει γιατί θα συνθλιβεί από τη δύναμη του κόσμου που πιστεύει στην άθληση. Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε όλοι το μήνυμα της άθλησης».

Σε ερώτηση για την εμπειρία να αγωνιστεί σε παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδιο, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο το ίδιο μπάσκετ και στο καρότσι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Το μήνυμα, όμως, της ημέρας είναι είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι. Γι’ αυτό ήταν πολύ καλή η ιδέα της Ελληνογερμανικής να γίνει αυτός ο αγώνας».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz img 00000657

rsz img 00000648

rsz img 00000640

rsz img 00000636

rsz img 00000637

rsz img 00000585

rsz img 00000582

rsz img 00000550

rsz img 00000547

rsz img 00000555

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral