02-10-14 Ενημερωτική Ημερίδα για του Συμβούλους Φυσικής Αγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2014 - 13:23 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική Ημερίδα για του Συμβούλους Φυσικής Αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ενημερωτική ημερίδα για τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το «Χαροκόπειο» Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε η κεντρική ενημέρωση των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής όλης της χώρας σχετικά με το «Κοινωνικό Σχολείο», ιδιαίτερα όσον αφορά τον άξονα «Άθληση – Δια Βίου Άσκηση». Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, τις αμέσως επόμενες ημέρες και σύμφωνα με το θεσμικό παιδαγωγικό και επιστημονικό τους ρόλο, θα επιμορφώσουν το σύνολο των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της χώρας.

Αναλυτικότερα η ενημέρωση περιελάμβανε ενημέρωση σχετικά με τους άξονες και τις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου», την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» (Δευτέρα 6 Οκτωβρίου), τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις του Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2014-15 και την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ για 3η συνεχόμενη χρονιά. Υπήρξε, πέραν της ενημέρωσης, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την άρτια υλοποίηση όλων των προγραμμάτων.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήριος Γκλαβάς.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθυνόμενος στους Σχολικούς Συμβούλους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενημερωτική ημερίδα, αλλά και για την συνολική προσφορά τους στον σημαντικό και απαραίτητο για τη σωστή διάπλαση των παιδιών στον τομέα της Φυσικής Αγωγής.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος στη σύντομη τοποθέτησή του στην ημερίδα αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπως η θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να καταστεί η Φυσική Αγωγή αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίας των μαθητών στο χώρο του σχολείου, στην αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στη Γ’ Λυκείου και την διοργάνωση των kidsathletics, καλώντας τους συμβούλους φυσικής αγωγής να στηρίξουν τη δράση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στυλιανό Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο του και τη συνεργασία του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπως και τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κ. Σωτήριο Γκλαβά.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

141002 dt imerida 1141002 dt imerida 3

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral