Πώς θα κάνετε τις φωτοτυπίες πιο ευχάριστες!

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔27/10/2013 - 14:12 | Author: Newsroom
Οι δάσκαλοι συνήθως δίνουν 1-2 φωτοτυπίες με ασκήσεις στα παιδιά για να τις λύσουν στο σπίτι. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές, είναι απλές κόλλες χαρτί με την μια άσκηση να ακολουθεί κολλητά την άλλη, συχνά φωτοτυπημένες με μουτζούρες από τον εκτυπωτή ή ακόμα χειρότερα γραμμένες χειρόγραφα!

Πόσο όμως πιο ωραίο θα ήταν αν αυτές οι φωτοτυπίες ήταν λίγο πιο παιδικές και πιο φιλικές και για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες;

Ο τρόπος είναι απλός:

– Σε κάθε φωτοτυπία μπορείτε να βάζετε μια ή περισσότερες εικόνες, υπάρχει ατέλειωτη ποικιλία στο διαδίκτυο με αγαπημένους παιδικούς ήρωες.
π.χ.

– Ανάμεσα στις ασκήσεις να υπάρχει κάποιο κενό. Βοηθά τα παιδιά να ξεχωρίσουν τις ασκήσεις και να κατανοήσουν τι ζητάει η κάθε μια.

– Να χρησιμοποιείτε πιο έντονα γράμματα για να τονίσετε την εκφώνηση ή κάποιο κύριο χαρακτηριστικό της άσκησης.

– Μην ξεχνάτε ότι οι ασκήσεις απευθύνονται σε παιδιά και ότι πρέπει να είναι κατανοητές ώστε τα παιδιά να τις λύσουν μόνα τους.

– Οι ασκήσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην εμπέδωση του σχολικού μαθήματος. Για αυτό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά δύσκολες και δυσνόητες ούτε μεγάλες σε έκταση. Δεν έχει σημασία η ποσότητα των ασκήσεων αλλά η ποιότητα! Τα παιδιά έχουν περάσει την μισή μέρα στο σχολείο, αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη κουρασμένα και το να έχουν 2-3 σελίδες ασκήσεις για το σπίτι είναι πραγματικά επίπονο για αυτά.


– Επιλέξτε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες ασκήσεις ή βάλτε στο τέλος ένα λαβύρινθο, ένα κουίζ, ένα ανέκδοτο κ.λ.π

– Κάντε τα παιδιά να ανυπομονούν για την καθημερινή τους φωτοτυπία! Εκπλήξτε τα ευχάριστα με κάτι διαφορετικό κάθε φορά! Υπάρχουν πολλά δωρεάν παιχνίδια και δραστηριότητες στο ίντερνετ που μπορείτε να εκτυπώσετε και να χρησιμοποιήσετε.

Loading...


  • europalso   ideascentral