Τσίπρας: Θα ζητήσουμε από τους δανειστές μείωση πλεονασμάτων και μέτρα για το χρέος

ΥΓΕΙΑ 🕔27/08/2016 - 20:29 | Author: Newsroom

Για το πολιτικό σκηνικό και για ταόσα θα επιδιώξει να ζητήσει η Αθήνα από τους δανειστές, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του.

Σε συνέντευξή του στη Real, λίγες ημέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί από τους δανειστές τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, καθώς και τη ρύθμιση του χρέους.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019».

Παράλληλα, παίρνει θέση και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την απαίτηση των δανειστών να πάρει θέση η κυβέρνηση και να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα.

«Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση ότι είναι «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Loading...
  • europalso

    ideascentral