Τα χόμπι "ακονίζουν" τον εγκέφαλο

ΥΓΕΙΑ 🕔15/10/2013 - 21:01 | Author: Newsroom
Εχετε μόλις πάρει σύνταξη; Επειτα από τόσα χρόνια επίπονης δουλειάς προφανώς και δικαιούστε ξεκούραση, όμως προσοχή, διότι, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αν αράξετε στον καναπέ του σαλονιού σας, τα νέα δεν θα είναι καλά για το μυαλό σας.
Αντιθέτως, ανασχοληθείτε με ένα ή δύο χόμπι, ο εγκέφαλός σας θα σας ευγνωμονεί.
Διατηρήστε σε εγρήγορση τον εγκέφαλό σας

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δραστηριότητες όπως τα σπορ, το διάβασμα ή τα ταξίδια «ακονίζουν» τον νου ενώ ταυτόχρονα κρατούν μακριά την κατάθλιψη η οποία καιροφυλακτεί μετά τη σύνταξη. Ειδικότερα αν έχετε από τώρα, προτού καν συνταξιοδοτηθείτε, μια μεγάλη λίστα πραγμάτων που σκοπεύετε να κάνετε όταν πια θα έχετε ξεμπερδέψει με τον πολυάσχολο επαγγελματικό βίο, τότε μην την εγκαταλείψετε: όσο περισσότερα κάνετε καθημερινά ως συνταξιούχος, για τόσο μεγαλύτερο διάστημα θα διατηρήσετε υγιή και σε ετοιμότητα τον εγκέφαλό σας.

Η συνταξιοδότηση συμπίπτει χρονικά με την έναρξη μιας φυσικής φθοράς των διανοητικών λειτουργιών, η οποία επέρχεται με την ηλικία, αναφέρουν Καναδοί επιστήμονες. Προειδοποιούν ότι η αλλαγή από την έντονη εργασιακή ζωή στη σύνταξη με τον άπειρο ελεύθερο χρόνο δημιουργεί ένα κενό, που ο καθένας πρέπει να γεμίσει ώστε να μην αφήσει τον εγκέφαλό του να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral