Σε επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΥΓΕΙΑ 🕔29/06/2016 - 15:53 | Author: Newsroom

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων εισέρχονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου οι γιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Οργανισμό.

Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα επισκέπτονται μεν τους γιατρούς, αλλά θα πληρώνουν την επίσκεψή τους και στη συνέχεια θα υποβάλλουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), 530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ενώ σήμερα καθίστανται ληξιπρόθεσμες και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς για τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Ωστόσο, οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές , ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς δεν μας κάνει πίστωση. Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συμβεβλημένων γιατρών.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι οφειλές τρέχουν, οι γιατροί καταγγέλλουν την πρακτική της διοίκησης του Οργανισμού να παρατείνει τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«Κουρέματα» και «κυνήγι» παραβατών

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει πως οι γιατροί δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες εξουθενωτικά «κουρέματα» σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση. «Ο τίμιος ιατρός του Οργανισμού που εργάζεται αξιοπρεπώς, αργοπεθαίνει. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους ότι προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Πολλοί ιατροί αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ενυπόγραφες επισκέψεις, εσώκλειστες στους φακέλους στην Πεύκη και ότι «κουρεύονται» 200 ευρώ καθώς δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης.

«Ο στόχος της πάταξης της πραγματικής παραβατικότητας από τον ΕΟΠΥΥ μένει όνειρο απατηλό» διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των γιατρών και τονίζουν πως αναμένουν τις απαιτούμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις επί τελεσίδικων υποθέσεων της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά παρόχων.
Ζητούν επίσης τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο και την εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012, καθώς και την πληρωμή για το 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral