“Μου έδωσε 45 χρόνια ζωής αυτή η περιπέτεια”: O Κώστας Κουκοδήμος μιλά για πρώτη φορά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

ΥΓΕΙΑ 🕔11/11/2015 - 19:52 | Author: Newsroom

Με τους νέους, άγνωστους μέχρι σήμερα, παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα ασχολείται στις 14 Νοεμβρίου στις 16:50 η εκπομπή “My Life” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Ο θόρυβος, ο καιρός, η ρύπανση, η κατάθλιψη κάθε άλλο παρά σύμμαχοι αποδεικνύονται για την υγεία της καρδιάς μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που αναγνωρίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο του Λονδίνου.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά στη Βουλή τον βουλευτή και Ολυμπιονίκη Κώστα Κουκοδήμο, το ξαφνικό έμφραγμα του οποίου σόκαρε την οικογένεια του όσο και την κοινή γνώμη. Ήταν τυχαίο που ο Κώστας Κουκοδήμος σώθηκε από θαύμα, όπως λέει ο ίδιος;

Θυμάται τη στιγμή που υπέστη το έμφραγμα: “Ήταν μεσημέρι, ήμασταν σε ένα τραπέζι, όταν άρχισε μια ξαφνική εφίδρωση, σα να είχε ανοίξει μια βρύση πάνω από το κεφάλι μου και έτρεχε νερό… Πήγα στο νοσοκομείο και μου είπε ο γιατρός ότι έπαθα έμφραγμα…Μου έκαναν θρομβόλυση και μέσα στο ασθενοφόρο έπαθα ανακοπή… Με επανέφερε εκεί ο “φύλακας άγγελός”, η γιατρός που ήταν στο ασθενοφόρο…Ζω από θαύμα”
Η ζωή του μετά το έμφραγμα: “Τέρμα το κάπνισμα, τέρμα το ποτό. Όλα μπορείς να τα κάνεις με μέτρο όταν και εφόσον χρειαστεί… Έχω ξεκινήσει ξανά τη γυμναστική και μάλιστα θέλ να αρχίσω να συμμετέχω σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Θέλω να δει ξανά ο κόσμος τον Κουκουδήμο να κάνει άλμα εις μήκος…”

Τι αποκομίζει από την εμπειρία του: “Μου έδωσε 45 χρόνια ζωής αυτή η περιπέτεια…Και η αγάπη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι συγκινητικό αυτό που συνέβη”

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα εμφράγματα είναι πλέον συχνότερα σε νέους ανθρώπους, ποια είναι τα προειδοποιητικά τους συμπτώματα όταν υπάρχουν και απαριθμούν τις χρυσές συμβουλές για γερή καρδιά.

Στην ίδια εκπομπή μαθαίνουμε αν τελικά η χειμερινή κολύμβηση είναι καλύτερη κι από τα φάρμακα αλλά και πώς το περιττό λίπος στο σώμα μας μπορεί να διορθώσει ατέλειες σε άλλα σημεία του σώματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral