Μην ξεχνάς! Το πρωινό, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

ΥΓΕΙΑ 🕔10/10/2013 - 19:47 | Author: Newsroom
Από τις γιαγιάδες μας ακούγαμε πάντα: "Φάε πρωινό, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! "
Για ποιο λόγο όμως;
Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και επιμένουν όλοι σε αυτό, άνθρωποι που ασχολούνται με θέματα υγείας και μη.
Υπάρχουν μερικοί λόγοι που οι άνθρωποι δεν τρώνε πρωινό το πρωί, όπως το γεγονός ότι δεν πεινάνε ή απλά προσπαθούν να περιορίσουν τις θερμίδες. Ωστόσο, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα, όταν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος ή απλά προσπαθεί να διατηρηθεί στα κιλά του.

Θέτει σε λειτουργία τον μεταβολισμό σας
Όταν τρώτε πρωινό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θέσετε το μεταβολισμό σας σωστή λειτουργία για την ημέρα . Όταν το σώμα σας λαμβάνει τροφή το πρωί, δίνει την εντολή στον εγκέφαλο ότι πρέπει να λειτουργήσει ο μεταβολισμός. Αυτό ξυπνάει όλο το σύστημά σας και ζεσταίνει το μεταβολισμό ώστε να είναι σε θέση να εργαστεί όλη την ημέρα. Όταν δεν τρώτε πρωινό, το πρωί, το σώμα σας σκέφτεται ότι πρέπει να διατηρήσει την ενέργεια που έχει, διότι δεν παίρνει μέσω της διατροφής. Αυτό πραγματικά επιβραδύνει το μεταβολισμό σας προς τα κάτω, πράγμα που οδηγεί σε μια μείωση στην ποσότητα των θερμίδων που καίει όλη την ημέρα .

Θα σας κρατά μακριά από άλλες λιχουδιές
Όταν δεν τρώτε πρωινό το πρωί μπορεί να σώζετε τις θερμίδες για εκείνη την ώρα, αλλά αυτό σας οδηγεί σε μία αποτυχία για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό συμβαίνει γιατί τις βραδινές ώρες είστε νηστικοί για αρκετές ώρες, έτσι το πρωί είναι λογικό να αναζητάει το στομάχι σας τροφή. Κατά την ώρα του μεσημεριανού είναι αρκετά πιο πιθανό να επιλέξετε κάτι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες για να ικανοποιήσετε την πείνα σας. Εάν μπορείτε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες στο δείπνο σας, η διατροφή σας είναι σε καλά επίπεδα.

Θα σας κρατά σε μια καλή διάθεση
Πρώτον και κύριον, το σώμα σας έχει ενέργεια. Έχετε τόση, όση χρειάζεστε για να σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε με ευχάριστη διάθεση στις απαιτήσεις τς ημέρας. Ένα υγιές γεύμα το πρωί, μπορεί επίσης να ρυθμίσει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στη διάθεση σας .

Καλό πρωινό λοιπόν!

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral