Μετά το κόκκινο κρέας, και το κοτόπουλο: Νέα είδηση, διατροφική – βόμβα

ΥΓΕΙΑ 🕔04/11/2015 - 17:01 | Author: Newsroom

Νέα ανακοίνωση – σοκ από τον οργανισμό υγείας που προειδοποιεί ότι το κοτόπουλο διαθέτει ακόμα περισσότερα προβληματικά χαρακτηριστικά, παρότι αυτά δεν είναι καρκινογόνα.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το εμπόριο πουλερικών μπορεί να είναι από τα πιο κερδοφόρα στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως οι συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται σε αυτό το εμπόριο είναι πραγματικά άθλιες, ενώ και η αμοιβές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές σε αντιδιαστολή με τους κινδύνους στους οποίους τίθενται, όπως επίσης και οι προφυλάξεις είναι σχεδόν μηδαμινές.

alt

Οι πληρωμές είναι τόσο χαμηλές στο εμπόριο πουλερικών, τόσο που ο μέσος εργαζόμενος με οικογένεια, ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και ασφαλώς αναγκάζεται να αναζητά και άλλες εργασίες, φτάνοντας σε οριακό σημείο επιβίωσης.

Σύμφωνα με το βιβλίο του 2011 του Kim Bobo «Κλοπή μισθών στην Αμερική», ο 60% των εταιρειών πουλερικών είναι ένοχες για κλοπή μισθών και παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων!

alt

Πολλές καταγγελίες, επίσης, έχουν γίνει από εργαζόμενους, για απάνθρωπες βάρδιες 16 ωρών, όσο και για τραυματισμούς μέσα στα εργοστάσια, που έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη από την εκάστοτε εταιρεία.

alt

Εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία εργαζόμενου που λέει χαρακτηριστικά: «Δεν μας αφήνουν καν να πάμε τουαλέτα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς μας. Ορισμένοι τα κάνουν πάνω τους αναγκαστικά και άλλοι παθαίνουν πρόβλημα υγείας».

Μετά από τα παραπάνω, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε καλά κατά πόσο πρέπει να ενισχύουμε το συγκεκριμένο εμπόριο…

Loading...
  • europalso

    ideascentral