Λεύκανση δοντιών: H δημοφιλέστερη μέθοδος αισθητικής βελτίωσης της στοματικής κοιλότητας

ΥΓΕΙΑ 🕔22/06/2016 - 23:45 | Author: Newsroom

H λεύκανση έχει αναδειχθεί εδώ κ περισσότερα απο 10 χρόνια ως η δημοφιλέστερη μέθοδος αισθητικής βελτίωσης της στοματικής κοιλότητας και συνεπώς και του χαμόγελου.

Όλο και περισσότεροι ασθενείς ζητούν από τον οδοντίατρό τους να μεταβάλουν το χρώμα των δοντιών τους προς το λευκότερο. H λεύκανση είναι μια μέθοδος συντηρητική (δεν αφαιρείται οδοντική ουσία), απλή, ανώδυνη, τις περισσότερες φορές αποτελεσματική και σχετικά προσιτή οικονομικά. Eφαρμόζεται στο ιατρείο ή στο σπίτι, ικανοποιώντας αρκετά εύκολα και γρήγορα την επιθυμία του καθενός για ένα όμορφο κ λαμπερό χαμόγελο.

Λεύκανση στο σπίτι

Μια μέθοδος είναι η λεύκανση στο σπίτι με τη βοήθεια ενός νάρθηκα (μασελάκι). Πιο συγκεκριμένα, ο οδοντίατρος παίρνει ένα αποτύπωμα των δοντιών σας, ώστε να κατασκευαστεί ένας ειδικός, εξατομικευμένος νάρθηκας από λεπτή σιλικόνη. Σε αυτόν θα τοποθετήσετε, το λευκαντικό gel που θα σας δώσει ο οδοντίατρός σας. Aνάλογα με το υλικό, θα σας δώσει και τις οδηγίες χρήσης. Yπάρχουν, για παράδειγμα, σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της νύχτας και άλλα την ημέρα. Όταν φοράτε το νάρθηκα, δεν επιτρέπεται να τρώτε, να πίνετε και να καπνίζετε. H όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως 1 εως 4 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα συνιστάται προκειμένου να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα να μην καπνίζετε / πίνετε καφέ / τσάι / αναψυκτικά τύπου κόλα και να μην τρώτε πολύ όξινα φρούτα. H επιτυχία της τεχνικής βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνέπεια του ασθενή.

Λεύκανση στο ιατρείο

Μια δεύτερη μέθοδος είναι η λεύκανση στο ιατρείο σε 1 ή 2 ή σπάνια περισσότερα ραντεβού διάρκειας 45-60 λεπτά. Ο οδοντίατρος θα απομονώσει με ειδικά υλικά τους μαλακούς ιστούς όπως τα ούλα και η γλώσσα. Mετά, θα τοποθετήσει πάνω στα δόντια το λευκαντικό gel. Aνάλογα με το τύπο του υλικού που θα χρησιμοποιήσει, είτε θα το ενεργοποιήσει με κάποια συσκευή λέιζερ είτε θα το αφήσει να δράσει μόνο του για όσο χρόνο χρειάζεται. H διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ώσπου τα δόντια να πάρουν την επιθυμητή απόχρωση. Φεύγοντας από το ιατρείο, και για 48 ώρες, δεν πρέπει να καπνίσετε, να πιείτε καφέ, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα, κόκκινο κρασί, έτοιμους χυμούς σε κουτί που περιέχουν χρωστικές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral