Κρούσματα ελονοσίας είχαν εντοπιστεί και στην Κρήτη

ΥΓΕΙΑ 🕔23/08/2016 - 08:25 | Author: Newsroom

Τουλάχιστον πέντε πιθανά κρούσματα ελονοσίας είχαν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Κρήτη, γεγονός που είχε θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές, πολύ πριν ξεσπάσει ο σάλος των τελευταίων ημερών για το ξέσπασμα της νόσου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους είχαν υπάρξει τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις αλλοδαπών, ασιατικής καταγωγής, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, οι οποίοι είχαν παρουσιάσει υψηλό πυρετό και συμπτώματα ύποπτα για ελονοσία.

Οι γιατροί στους οποίους είχαν απευθυνθεί, συνέστησαν τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο και την περαιτέρω διερεύνηση με σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν. Όλοι οι ασθενείς, ακολούθησαν τις συμβουλές των γιατρών και έλαβαν την κατάλληλη αγωγή και θεραπεία για την περίπτωσή τους, έχοντας ήδη αποθεραπευτεί.

Μάλιστα, λόγω της εμφάνισης των πιθανών αυτών κρουσμάτων στην περιοχή, είχαν γίνει έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές και εκτιμάται πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μετάδοση της νόσου στον πληθυσμό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral