Η σωστη διατροφή στην εγκυμοσύνη- Ποια βιταμίνη προστατεύει το μωρό από το έκζεμα

ΥΓΕΙΑ 🕔26/09/2016 - 21:07 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical & Experimental Allergy και η οποία βασίστηκε σε δείγμα 497 γυναικών, ο κίνδυνος εκζέματος στα παιδιά συσχετίζεται με την πρόσληψη μιας σημαντικής βιταμίνης κατά τη διάρκεια τηςεγκυμοσύνης.

Οι Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον που εκπόνησαν τη μελέτη διαπίστωσαν ότι η επαρκής πρόσληψη νικοτιναμίδης (γνωστή και ως νιασιναμίδη), η οποία αποτελεί μορφή της βιταμίνης Β3, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εκζέματος στα παιδιά σε ποσοστό έως και 30%.

Η νικοτιναμίδη βελτιώνει τη γενική δομή, την ελαστικότητα και τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος και βρίσκεται σε ποικιλία τροφών όπως το κρέας, το ψάρι, τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί.

Παρόμοια δράση με τη νικοτιναμίδη φάνηκε να έχει και η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στις περισσότερες πρωτεΐνες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους ενισχύουν τη θεωρία ότι το έκζεμα ξεκινά εν μέρει από τη μήτρα. Η νικοτιναμίδη χρησιμοποιείται ήδη στο πλαίσιο της θεραπευτικής αντιμετώπισης του εκζέματος, ως συστατικό σε κρέμες και λοσιόν, ωστόσο η μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει τα επίπεδά του στην εγκυμοσύνη με τον μελλοντικό κίνδυνο εκζέματος για το παιδί.

Loading...
  • europalso

    ideascentral