Η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη

ΥΓΕΙΑ 🕔06/10/2016 - 15:21 | Author: Newsroom

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη διατρέχουν τα άταμα που βιώνουν εργασιακή ανασφάλεια, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε σε εργαζόμενους από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η επικεφαλής της μελέτης Δρ Jane Ferrie, από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, από το UCL του Λονδίνου και η ομάδα της, έβαλαν στο «στόχαστρο» 140825 άτομα, με μέση ηλικία 42,2 έτη και διαπίστωσαν αύξηση των νέων περιστατικών διαβήτη κατά 19% σε όσους ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έρχονται να ενισχύσουν τα αποτελέσματα παλαιότερων μελετών που είχαν αποδείξει ότι η εργασιακή ανασφάλεια έχει συσχετιστεί με αύξηση του βάρους, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διαβήτη, αλλά και με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, που αποτελούν επιπλοκή του διαβήτη”, σημειώνει η Δρ Ferrie και επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα δεδομένο που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι επαγγελματίες υγείας, όταν έχουν απέναντί τους έναν ασθενή που αναφέρει εργασιακή ανασφάλεια.

Τα δεδομένα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία για τη χώρα μας, που πλέον κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην εργασιακή ανασφάλεια, όπως έδειξε η έρευνα Consumer Confidence της Nielsen για το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, 4 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ το 34% των Ελλήνων ανησυχεί για την οικονομία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral