Γιατί στρώνοντάς καθημερινά το κρεβάτι σου βλάπτεις την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ 🕔02/09/2016 - 19:05 | Author: Newsroom

Γιατί δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου

Και γιατί στρώνοντάς το καθημερινά μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία σου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τεμπέλες αυτού του κόσμου σας έχουμε καλά νέα. Δεν χρειάζεται πια να στρώνετε τα κρεβάτια σας με το που ξυπνάτε. Βασικά, δεν χρειάζεται να τα στρώνετε καθόλου: σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Kingston, τα ακατάστατα κρεβάτια είναι καλύτερα για την υγεία μας, αφού είναι λιγότερο φιλόξενα στα ακάρεα, τους ύπουλους (και αόρατους στο γυμνό μάτι) μικροοργανισμούς που τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας όσο εμείς κοιμόμαστε.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως «τα ακάρεα παράγουν αλλεργιογόνα που, όταν τα εισπνέουμε σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκαλούν δύσπνοιες, άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα». Αν έχετε ήδη αλλεργίες στη σκόνη θα πρέπει να προσέχετε ακόμα πιο πολύ.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του πανεπιστημίου Kingston, αφήνοντας τα σεντόνια ξέστρωτα πάνω στο στρώμα, καταφέρνουμε να εξοντώσουμε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης. Αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο εκθέτονται στο φυσικό φως, που είναι ο νούμερο 1 εχθρός τους.

Στρώνοντας δηλαδή το κρεβάτι μας δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή αυτών των μικροοργανισμών: «Tο να αφήνουμε το κρεβάτι άστρωτο μέσα στη μέρα επιτρέπει στην υγρασία να απομακρυνθεί από τα σκεπάσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση των ακάρεων και το συνακόλουθο θάνατό τους», σημειώνει ο καθηγητής Στίβεν Πρέτλοβ.

Πηγή κειμένου:

marieclaire

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral