Επιστήμονες σταματούν το αίσθημα της πείνας με τη χρήση λέιζερ

ΥΓΕΙΑ 🕔02/10/2013 - 11:21 | Author: Newsroom
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν δίαιτα είναι το αίσθημα της πείνας. Ωστόσο μία επαναστατική μέθοδος με τη χρήση λέιζερ, έρχεται να σας κόψει την όρεξη, βοηθώντας τον οργανισμό να ακολουθήσει το πρόγραμμα διατροφής απερίσπαστος.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα με επικεφαλής τους Τζόσουα Τζένινγκς και Γκάρετ Στάμπερ τροποποίησαν γενετικά μια ομάδα ποντικιών έτσι ώστε να απενεργοποιείται η ομάδα νευρώνων τους που αποστέλλουν μηνύματα στον πλευρικό υποθάλαμο, την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την όρεξη, κάθε φορά που δέχεται φως.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που οι επιστήμονες σημάδευαν με λέιζερ τον εγκέφαλο των ποντικιών, αυτά έχαναν την όρεξη τους και σταματούσαν να τρώνε μέχρι που οι νευρώνες τους επανέρχονταν στην αρχική τους κατάσταση μετά από 20 λεπτά και ξανάρχιζαν το φαγητό.

Αυτό που μένει είναι να εξακριβώσουν οι επιστήμονες, αν τα αποτελέσματα του εν λόγω πειράματος είναι εξίσου επιτυχημένα και σε πιο μακροπρόθεσμη βάση και φυσικά αν μπορεί η μέθοδος αυτή να εφαρμοστεί στον άνθρωπο χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral