Αλοιφές δέρματος με παραφίνη προκαλούν ανάφλεξη και θάνατο

ΥΓΕΙΑ 🕔20/03/2017 - 00:11 | Author: Newsroom

Ποιος είπε ότι οι αλοιφές δέρματος είναι ακίνδυνες;

Δεν αναφερόμαστε στον κίνδυνο κάποιας επικίνδυνης αλλεργίας ή ασθένειας, αλλά σε έναν πιο άμεσο κίνδυνο, όπως η…

αυτόματη ανάφλεξη. Μύθος; Και όμως όχι. Σύμφωνα με ερευνητές, οι κρέμες δέρματος που περιέχουν παραφίνη, είναι ικανές να προκαλέσουν αυτόματη ανάφλεξη στο δέρμα, με τραγική κατάληξη. Ήδη, εντοπίστηκαν 37 περιπτώσεις ανθρώπων που κάηκαν μέχρι θανάτου, αφού άρπαξαν κυριολεκτικά φωτιά, εξαιτίας της κρέμας δέρματος που είχαν βάλει.

Οι αλοιφές δέρματος που περιέχουν παραφίνη και χρησιμοποιούνται για εκζέματα και περιπτώσεις ψωρίασης, αλλά παράλληλα ποτίζουν τα ρούχα, όπως τις κάλτσες και τις πυτζάμες, αλλά και τα σεντόνια στο κρεβάτι, τα οποία καθιστά εύφλεκτα και με την παραμικρή σπίθα είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανάφλεξη.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC Radio, τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα η επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 37 θάνατοι από αυτόματη ανάφλεξη, μόνο στην Αγγλία, από το 2010 και έπειτα.

Με επέμβαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βρετανία, ζητήθηκε όλα τα προϊόντα που περιέχουν παραφίνη, να συμπεριλάβουν στις προειδοποιήσεις τους και το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει και να λειτουργεί αναλόγως.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral