7 τύποι ανθρώπων που μια γυναίκα πρέπει να έχει στη ζωή της

ΥΓΕΙΑ 🕔04/09/2016 - 20:53 | Author: Newsroom

Καθώς μεγαλώνεις, είναι σημαντικό να δημιουργείς έναν κύκλο εμπιστοσύνης με ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους που έχουν όμως ένα κοινό: νοιάζονται για σένα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και βρίσκεται δίπλα σου για να σε βοηθήσει.

Ποιοι είναι αυτοί;

Μια κολλητή που δεν σε κρίνει
Αυτός είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος γιατί οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που σε κάνουν να νιώθεις ότι αξίζεις ακόμα και όταν δεν περνάς την καλύτερή σου περίοδο. Μερικοί φίλοι θα σου υπενθυμίζουν πάντα τη φωνή της λογικής και της κρίσης, και υπάρχει αναμφισβήτητα χώρος και γι’ αυτούς. Παρόλα αυτά, προσπάθησε να κρατήσεις τουλάχιστον μία μη επικριτική φίλη, γιατί θα τη χρειαστείς αρκετές φορές στη ζωή σου.

Μία απόλυτα ειλικρινή φίλη

Αυτός ο άνθρωπος είναι η απάντηση στη μη επικριτική φίλη. Θα σου πει πάντα τη γνώμη της με τον πιο ωμό και ειλικρινή τρόπο, βοηθώντας σε να ταρακουνηθείς. Πρέπει να του στείλεις μήνυμα; Όχι, σύμφωνα με τη φίλη σου. Μήπως έφταιξες εσύ που χάλασε η σχέση σου; Ναι, πάλι σύμφωνα με αυτήν. Να κουρευτείς καρέ; Όχι, σου πάνε καλύτερα μακριά. Δεν είναι ότι της αρέσει να ασκεί κριτική, απλά προτιμά να είναι ευθύς και ειλικρινής μαζί σου – κάτι που εν μέρει χρειάζεται.

Έναν έμπιστο γυναικολόγο
Είναι σημαντικό να έχεις έναν γυναικολόγο που εμπιστεύεσαι και σε κάνει να νιώθεις άνετα. Κατά τη διάρκεια της ζωής σου, ένας γυναικολόγος θα σε δει σε διάφορες φάσεις: από τα αγόρια στα 20 σου, στις σχέσεις των 30 μέχρι και που μπορεί να ξεγεννήσει το παιδί σου. Φρόντισε, λοιπόν, να είναι κάποιος που σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Έναν μέντορα στην καριέρα σου
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν είναι πάντα ξεκάθαρος για όλους. Είναι πολύ βοηθητικό να υπάρχει στη ζωή σου ένας άνθρωπος τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερός σου, που να έχει κινηθεί στα επαγγελματικά μονοπάτια που σε ενδιαφέρουν, για να σε συμβουλεύσει και να σε κατατοπίσει. Μην υποτιμάς ποτέ την εμπειρία, αλλά και τις συστάσεις του.

Μία ακούραστη μαζορέτα
Αν είσαι τυχερή, αυτός ο άνθρωπος είναι η μαμά σου. Μην την μπερδεύεις με τη μη επικριτική φίλη – η μαμά σου θα σου βάλει τις φωνές αν μάθει ότι γύρισες άρρωστη από το πολύ ποτό. Είναι όμως αυτή που θα είναι πάντα δίπλα σου, να σου δίνει δύναμη σε κάθε νέο σου εγχείρημα, ασχέτως του αποτελέσματος. Αν «αποτύχεις» σε κάτι, η μαμά σου θα προσπαθήσει να σου φτιάξει το κέφι και να σου υπενθυμίσει όλα αυτά που αξίζεις. Η ακούραστη μαζορέτα είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβιώσεις σε δύσκολες στιγμές, και για να γιορτάσεις επαρκώς τις νίκες σου, χωρίς να έχει σημασία πόσο μικρές ή μεγάλες είναι.

Έναν κομμωτή που εμπιστεύεσαι για το στυλ σου
Αν μείνεις με τον ίδιο κομμωτή για αρκετά χρόνια, το πιο πιθανό είναι να γίνει ο ψυχολόγος, ο καλύτερος φίλος και ο γκουρού σου. Είναι πολύ σημαντικό να εμπιστεύεσαι κάποιον να σε κουρέψει ακόμα και με «κλειστά μάτια» και να καταλαβαίνει τι θέλεις πριν καν του το ζητήσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι κάθε φορά το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Ένα άτομο για τις ώρες έκτακτης ανάγκης
Τα κριτήρια για να βρεθεί αυτό το άτομο είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο δύσκολα από όσο φαντάζεσαι. Δεν θα πρέπει να είναι ένα μέλος της οικογένειας μένει σε άλλη χώρα, ή ο σύντροφός σου (για προφανείς λόγους). Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που έρχεται πάντα όταν το καλείς και μπορεί να σου σταθεί σε κάθε δύσκολη ώρα – από ένα σκασμένο λάστιχο μέχρι έναν γερό καβγά με τον φίλο σου. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις απέξω τον αριθμό του.

Πηγή κειμένου:

madamefigaro

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral