Συγκινητικό: H επιστροφή ενός παιδιού με πρόσθετο πόδι στο σχολείο (Βίντεο)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/05/2017 - 13:19 | Author: Newsroom

Υπάρχουν στιγμές που τα μπορούν να δώσουν τα καλύτερα μαθήματα ανθρωπιάς και συμπεριφοράς με τον απλό και γεμάτο αθωότητα τρόπο τους. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίδραση αυτών των παιδιών όταν βλέπουν μια συμμαθήτριά τους, την επταχρονη Ανού, να κάνει την εμφάνισή της στο με το καινούργιο προσθετικό της πόδι.

Τα κορίτσια και τα αγόρια αντιδρούν με ενθουσιασμό και αμέσως σπεύδουν να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν την φίλη τους που μπορεί πλέον να περπατήσει και να παίξει μαζί τους. «Αυτό είναι το νέο ροζ πόδι σου;», ρωτά την Ανού μία από τις φίλες της λίγα δευτερόλεπτα αφού μπαίνει περήφανα στην αυλή του σχολείου στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ανού μεγάλωσε χωρίς το ένα της πόδι αφού είχε υποβληθεί σε αναγκαστικό ακρωτηριασμό λίγο μετά τη γέννησή της. Για αρκετά χρόνια ζούσε μία φυσιολογική ζωή χωρίς όμως να μπορεί να κάνει ότι και οι φίλοι της. Τώρα πια δείχνει ενθουσιασμένη, καθώς το προσθετικό της πόδι της επιτρέπει να κάνει πράγματα που είχε στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το προσθετικό μέλος κατασκευάστηκε μετά από χορηγία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στη Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας, επιτρέποντας τη διεξαγωγή έρευνας για τη δημιουργία προσθετικού μέλους που δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να τρέχει και να παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral