Νιώθετε ένα γαργάλισμα στο λαιμό, βαρύ το κεφάλι σας, πόνους σε όλο σας το σώμα; Τότε σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε καθώς το πιθανότερο είναι πως έχετε κρυώσει. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας, ο μέσος ενήλικας αρρωσταίνει τρεις περίπου φορές το χρόνο, ενώ η καταπολέμηση των πρώτων συμπτωμάτων μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην πορεία της ασθένειας.

Όταν λοιπόν τα πρώτα σημάδια μια ίωσης κάνουν την εμφάνισή τους:
Αρχίστε να πίνετε πολύ νερό ή χυμούς, καθώς η σωστή ενυδάτωση μπορεί να κόψει συμπτώματα όπως ο πονόλαιμος και η καταρροή.
Για να καταπολεμήσετε τις ενοχλήσεις στον λαιμό σας, προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστού νερού και κάντε γαργάρες. Το αλάτι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντλεί το περίσσιο νερό από τους ιστούς του λαιμού σας, μειώνοντας τη φλεγμονή, και καθαρίζει τους βλεννογόνους και τις ερεθιστικές ουσίες από το πίσω μέρος του λαιμού.
Το μέλι είναι πολύ καλύτερο αντιβιοτικό από πολλά σιρόπια κατά του βήχα. Μια κουταλιά μέλι, δυο φορές την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την πορεία της ασθένειάς σας.
Τέλος, η χαλαρή άσκηση, που μπορεί να κρατήσει το ρυθμό των χτύπων της καρδιάς σας, μικρότερο από 100, είναι κάτι που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

8 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούμε για να προστατευθούμε όσο περισσότερο γίνεται από τις ιώσεις:

1.Να πλένετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, για την απομάκρυνση των ιών και των μικροβίων.
2.Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο μετά από: χρηματικές συναλλαγές και χειραψίες. Επίσης, και μετά τη χρήση υπολογιστή, οι οποίοι συνήθως είναι γεμάτοι μικρόβια. Αυτονόητο, είναι ότι πλένουμε τα χέρια πριν και μετά την τουαλέτα.
3.Στο πλύσιμο των χεριών, δίνουμε έμφαση στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα και στα νύχια.
4.Ο καλός αερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός, ειδικά όταν κάποιος από την οικογένεια είναι συναχωμένος. Ακόμα και όταν έχει πολύ κρύο, προσπαθείτε να αερίζετε νωρίς το πρωί για τουλάχιστον 5 λεπτά.
5.Όσο μπορείτε αποφύγετε να αγγίζετε με βρώμικα χέρια, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
6.Μην καπνίζετε ή περιορίστε το κάπνισμα, γιατί το κάπνισμα συνδέεται και με πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.
7.Η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες, και χαμηλή σε κορεσμένα και trans λιπαρά τα οποία είναι στο βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τις μαργαρίνες. Να αποφεύγετε την κατάχρηση αλκοόλ – γλυκών.
8.Μη ξεχνάτε τον αντιγριππικό εμβολιασμό, όσοι είστε άνω των 60 ετών και όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου.