Ποιοί φέρνουν τους λαθρομετανάστες!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/08/2015 - 09:31 | Author: Newsroom

Με την καθημερινή επιδείνωση της ήδη μακάβριας κατάστασης που επικρατεί στην Συρία και στις γύρω χώρες άνθρωποι κάθε ηλικίας προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν, με μόνη επιλογή την απόδραση από την μανία του πολέμου.

Όπως γίνεται πάντα σε τέτιου είδους περιπτώσεις, τα γνωστά κοράκια είναι σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη, την απελπισία αλλά το κυριότερο την ελπίδα των ανθρώπων με σκοπό το κέρδος.

Σύμφωνα με δηλώσεις των προσφύγων τα κοράκια φαίνεται πως δεν έλειψαν και από αυτή την κρίση παίρνοντας τα λεφτά των ανθρώπων με την υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο. Μια από αυτές τις ιστορίες είναι και αυτή του Καμπίρ ενός προγραμματιστή από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Καμπίρ το δίκτυο των “πρακτορείων” είναι ιδιαίτερα ευρύ καθώς το πλήθος τους είναι ατελείωτο. Η διαφημιστική δράση που ακολουθείται είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς ο όγκος των διαφημίσεων που παρουσιάζουν μια ονειρική ζωή πέρα από τα σύνορα είναι ατελείωτος. «Έχει διαφημίσεις παντού. Σου λένε πως είναι εύκολο άμα έχεις λεφτά, σου το παρουσιάζουν σαν ταξίδι αναψυχής. Θα μπεις στο αεροπλάνο, μια πτήση, ή ένα λεωφορείο για την Τουρκία, και μετά τα ελληνικά νησιά είναι δίπλα σου» ανέφερε ο Καμπίρ.

Οι διακινητές ανθρώπων με την ευκαιρία μιας κερδοφόρας “δουλειάς” έβγαλαν μυριάδες τους πρόσφυγες από τις χώρες τους, αφήνοντας τους στο πρώτο μέρος που μπόρεσαν με μια βαλίτσα ψέματα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτής της ανθρώπινης διακίνησης βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα, η οποία δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο ανθρώπων που προσάραξαν στις ακτές της και δεσμευόμενη από το νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να τους αφήσει να φύγουν. Το αποτέλεσμα της κατάστασης είναι η δημιουργία ενός αδιεξόδου για τους πρόσφυγες, ο οποίοι έβλεπαν την Ελλάδα ως μια ενδιάμεση στάση στο ταξίδι τους για την Ευρώπη, καθώς πλέον δεν μπορούν να πάνε ούτε εμπρός ούτε πίσω.
voicenews.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral