Τα παιδιά μας (όπως άλλωστε κι εμείς) περνούν πολλές ώρες μπροστά στον . Συνεπώς, η σωστή θέση είναι πολύ σημαντική, ώστε να μη δημιουργηθούν στα παιδιά μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως πόνοι στη μέση, στα χέρια ή σκολίωση.

Ποια είναι η σωστή θέση μπροστά σε υπολογιστή
Οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση.

Η καρέκλα πρέπει να υποστηρίζει τη μέση του παιδιού. Η δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους της καρέκλας βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου ύψους ανεξάρτητα από το ύψος του χειριστή.

Όταν τα πόδια του παιδιού δε στηρίζονται στο πάτωμα, το υποπόδιο βοηθάει στην ορθή στάση.

Τα μάτια πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να κοιτάζουν ευθεία ή με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά.

Όταν γράφουν, το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά μας και το ποντίκι ακριβώς δίπλα. Το πληκτρολόγιο μπορεί να είναι ελάχιστα ανασηκωμένο (με τα υποστηρίγματα που διαθέτει).

Οι καρποί, θα πρέπει να στηρίζονται με ειδικά μαξιλάρια ή στηρίγματα στο επίπεδο των πλήκτρων.

Ποια είναι η σωστή χρήση κινητών τηλεφώνων και tablets
Σε αντίθεση με τους υπολογιστές και τα laptop που τοποθετούνται πάνω σε γραφεία τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται κρατώντας τα στο χέρι.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό, να στηρίζουν τους αγκώνες πάνω σε τραπέζι. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα πρέπει να φέρνουν την οθόνη του κινητού στο ύψος των ματιών, κλείνοντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα σας.

Όσο για το tablet που είναι μεγαλύτερο και πιο βαρύ, καλό θα ήταν να είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα γραφείο, φροντίζοντας η οθόνη του να είναι λίγο χαμηλότερα από το ύψος των ματιών.