Οι 6 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν οι γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/09/2016 - 17:06 | Author: Newsroom
Δεν είναι μόνο τα παιδιά που καλούνται να υιοθετήσουν νέες συνήθειες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και οι γονείς.

Η ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο και στο νέο πρόγραμμα, ξεκινάει από τους γονείς και από τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν να το στηρίξουν.
Η σιγουριά και η αισιοδοξία των γονιών είναι καθοριστικός παράγοντας ώστε το παιδί να νοιώσει ασφάλεια και σιγουριά στο κανούργιο του περιβάλλον.
Επιπλέον είναι σημαντικό να μπορέσουν, από κοινού, να αποκτήσουν ορισμένες συνήθειες με τις οποίες η καθημερινότητά τους θα γίνει περισσότερο λειτουργική και κυρίως το παιδί θα αισθάνεται σταθερότητα.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε:
1. Να αποχαιρετάτε το παιδί σας καθημερινά πριν πάει σχολείο, χωρίς όμως υπερβολές. Να είστε σταθεροί και να μην υποχωρείτε σε τυχόν κλάματα ή διαμαρτυρίες του. Αν είναι αρκετά διστακτικό και φοβισμένο εξηγήστε του με απλά λόγια ότι κατανοείτε τα συναισθήματά του όμως το μεσημέρι θα είστε και πάλι μαζί για να σας πει όλα όσα συνέβησαν στο σχολείο.
2. Μην παραλείπετε να ξεφυλλίζετε μαζί του τα βιβλία και να δείχνετε ενθουσιασμό για τα καινούργια πράγματα που συνεχώς μαθαίνει.
3. Με την επιστροφή του, βρείτε λίγο χρόνο να συζητήσετε όχι μόνο για τα μαθήματα που έχει να κάνει αλλά και για το πώς πέρασε την ημέρα του στο σχολείο. Είναι σημαντικό να το ακούσετε με προσοχή, χωρίς να κάνετε κάτι άλλο, έτσι ώστε το παιδί να καταλάβει ότι σας ενδιαφέρουν όσα σας λέει.
4. Πριν κοιμηθεί, διαβάστε του κάτι ή ζητήστε το να σας μιλήσει για ότι του έχει κάνει εντύπωση ή το προβληματίζει. Αν δεν θέλει, μην το πιέζετε, αλλά δοκιμάστε την επόμενη μέρα με διαφορετικό τρόπο.
5. Φτιάξτε, μαζί με το παιδί σας, το κολατσιό της επόμενης ημέρας.Ζητήστε τη βοήθειά του αλλά και τη γνώμη του για το τι θα μπορούσατε να ετοιμάσετε για όλη την εβδομάδα.
6. Επιδιώξτε να γνωρίσετε τους γονείς των συμμαθητών του σχετικά νωρίς κανονίζοντας να συναντηθείτε όλοι μαζί. Έτσι, το παιδί σας θα γνωρίσει καλύτερα τα παιδιά με τα οποία θα περνάει τόσες ώρες της ημέρας μαζί τους. Επιπλέον, θα καταλάβει πώς και εσείς είστε κοντά του και το βοηθάτε να αποφορτιστεί από το άγχος.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral