Η Samsung αποκαλύπτει τι έφταιξε στο Galaxy Note 7 και θεσπίζει νέες διαδικασίες ελέγχου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2017 - 20:32 | Author: Newsroom

Μετά από μήνες ελέγχων στα ανακληθέντα Galaxy Note 7, η Samsung προχώρησε σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση-εξήγηση για τα…
προβλήματα που οδηγούσαν στην υπερθέρμανση και τις αναφλέξεις.

Οι έλεγχοι έγιναν από τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς (UL, Exponent και TUV Rheinland AG), οι οποίοι κατέληξαν σε αυτό που περιμέναμε όλοι: φταίνε οι μπαταρίες.

Η Samsung αναφέρει ότι το μέγεθος των μπαταριών ήταν πολύ μεγάλο για να εφαρμόζει σωστά στο εσωτερικό των συσκευών, ενώ παρατηρήθηκαν και σχεδιαστικά-κατασκευαστικά λάθη από τους παρόχους των μπαταριών. Για κάποιο λόγο, η εταιρεία δεν κατονομάζει τους προμηθευτές της — χαρακτηριστικά αναφέρει Battery/Company A και Battery/Company B — αν και γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί (Samsung SDI και ATL).

Για να αποτρέψει οριστικά το ενδεχόμενο να ξανασυμβεί μια τέτοια αστοχία, η Samsung ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εφαρμόζει μια σειρά εκτεταμένων ελέγχων ασφαλείας που χωρίζονται σε 8 κατηγορίες (δείτε αναλυτικά εδώ) και οργανώνει το Battery Advisory Group όπου συμμετέχουν ομάδες ειδικών από ερευνητικά κέντρα που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την τεχνολογία των μπαταριών και την ασφάλεια τους.

alt

Πηγή

Loading...
  • europalso

    ideascentral