Το να επιθυμούμε μια πάστα σοκολάτα μετά το φαγητό δεν είναι μόνο θέμα λιγουριάς, αλλά υπάρχουν και βιολογικοί λόγοι που μας οδηγούν στην κατανάλωση γλυκού μετά από ένα γεύμα.
Σύμφωνα με την Δρ. Denise Robertson, διατροφολόγο από το Πανεπιστήμιο του Surrey, η συνεχής κατανάλωση ενός φαγητού οδηγεί σε κορεσμό. Την ίδια στιγμή λοιπόν που σταματάμε να τρώμε το συγκεκριμένο φαγητό μας δημιουργείται μια έντονη επιθυμία να καταναλώσουμε κάτι τελείως διαφορετικό.
«Είναι θέμα βιολογίας και ισορροπημένης διατροφής», αναφέρει η Δρ. Robertson σύμφωνα με την Daily Mail. «Καταναλώνοντας μόνο ένα είδος διατροφής στερούμαστε απαραίτητα συστατικά που κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Έτσι, έχουμε αναπτύξει ένα μηχανισμό που μας παροτρύνει να τρώμε απ’ όλες τις τροφές».
Το ίδιο ισχύει και από την αντίθετη πλευρά. Αν δηλαδή, καταναλώνουμε μόνο γλυκά, σίγουρα θα επιθυμήσουμε να φάμε κάτι περισσότερο πικάντικο.