Γιατί δεν πρέπει να σταυρώνεις τα πόδια σου όταν κάθεσαι

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2017 - 20:02 | Author: Newsroom

Όλοι σταυρώνουμε τα πόδια μας, αυτή η κίνηση είναι τόσο συνηθισμένη και γίνεται σχεδόν αυτόματα όταν καθόμαστε ωστόσο όσο άνετη και να την θεωρούμε κρύβει κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Blood Preasure Monitoring αυτή η φαινομενικά αθώα κίνηση μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σου πίεση. Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα που κυκλοφορεί στα πόδια σου πρέπει να αντιμετωπίσει τη βαρύτητα όταν επιστρέφει στην καρδιά σου με αποτέλεσμα να δυσκολεύεις ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του όταν σταυρώνεις τα πόδια σου.

Αυτή η κίνηση μπορεί επίσης να σου προκαλέσει πόνους στην πλάτη και τον αυχένα γιατί όπως κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια επηρεάζεις τη στάση της λεκάνης σου με αποτέλεσμα να ενοχλείται ολόκληρη η σπονδυλική στήλη. Όπως θα έχεις παρατηρήσει επίσης τα πόδια σου μουδιάζουν ύστερα από αρκετή ώρα σε αυτή τη στάση- αυτό γίνεται εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι φλέβες και τα νεύρα με αποτέλεσμα να νιώθεις αυτό το ενοχλητικό τσίμπημα στην πατούσα σου.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι δεν θα δεις άμεσα κάποια αλλαγή στην υγεία σου ωστόσο αν κάθεσαι αρκετές ώρες και έχεις τα πόδια σου σταυρωμένα για αρκετό χρονικό διάστημα ενδέχεται να αποκτήσεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Για να το αποφύγεις καλό είναι να ξεκουράζεις τα πόδια σου ανά 15 λεπτά και να περπατάς μερικά μέτρα ανά 1 ώρα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral