Έρευνα: Πώς χρησιμοποιούν οι Έλληνες τα smartphone και τα tablet;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/06/2014 - 18:49 | Author: Newsroom

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα γύρω από την σχέση των Ελλήνων με τα τεχνολογικά εξελιγμένα κινητά. “19 πράγματα που πάντα ήθελες να μάθεις για την χρήση των κινητών από τους…

Έλληνες, αλλά φοβόσουν να ρωτήσεις”. Με αυτό τον τίτλο, η εταιρεία Tempo OMD, προχώρησε σε μία πρόσφατη έρευνα, αναλύοντας δείγμα 3.500 ανδρών και γυναικών, 18- 54 ετών. Τα 19 πράγματα, όπως αποτυπώνονται στην παρουσίαση της μελέτης, πέρα από τον τρόπο χρήσης των smartphones και των tablets, δείχνουν ποια είναι και η γενικότερη σχέση των Ελλήνων με την mobile τεχνολογία.

Κατοχή

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 51% των Ελλήνων διαθέτει smartphone, το 77% laptop, το 29% παιχνιδοκονσόλα, όπως Playstation, ενώ το 10% επιλέγει tablet. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε τα smartphone και τα tablet σαν “δεύτερη οθόνη”, ενώ παρακολουθούμε τηλεόραση κατά 40%. Την ίδια στιγμή, τα τρία δημοφιλέστερα site που επισκεπτόμαστε μέσω των gadgets, ως “δεύτερη οθόνη” είναι το Facebook, to Google και το Twitter.

Ηλικία και φύλο

Οι ηλικίες που επιλέγουν smartphone είναι 18- 44 ετών και συνήθως, ανύπανδροι σε ποσοστό 55% οι άνδρες και 45% οι γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως, έγγαμοι, 35- 54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες. Η πλειοψηφία των κατόχων smartphone και tablet τα χρησιμοποιεί για να “μπαίνει” κυρίως, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για να παίζει παιχνίδια, να διαβάζει ειδήσεις και αθλητικά νέα. Ακολουθεί το ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές πληροφορίες, τον καιρό και on line αγορές.

Χρήση

Το 74% των χρηστών χρησιμοποιεί τα smartphone και τα tablet στο σπίτι, ενώ το 65% όταν είναι έξω. Οι τέσσερις βασικοί λόγοι χρήσης είναι η ψυχαγωγία, η πληροφόρηση, η ευκολία και, όπως προαναφέρθηκε, οι ηλεκτρονικές αγορές, ενώ οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές που βρίσκονται στις περισσότερες συσκευές, χωρίς σειρά δημοφιλίας, είναι το Facebook, YouTube, Skype, Twitter, Whats App, Instagram, Google Maps, Shazam, Viber, Foursquare, Candy Crash, Taxibeat, Saga και Angry Birds.

Από τα κινητά που χρησιμοποιούσαμε παλιά για να παίρνουμε μόνο τηλέφωνο και να στέλνουμε μηνύματα, σήμερα έχουμε αμέτρητες επιλογές από κινητά που θυμίζουν περισσότερο υπολογιστές. Τραγούδια, βίντεο, νέα, αθλητικές ειδήσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι από τα πιο αγαπημένα πράγματα που κάνουν οι Έλληνες που ασχολούνται γενικότερα με την τεχνολογία των κινητών.

Τώρα που ακόμη και τα βρέφη έχουν αρχίσει να μυούνται στον κόσμο της τεχνολογίας και εμφανίζονται εξοικειωμένα κυρίως, με τις οθόνες των tablets, προβλέπεται τουλάχιστον, μία σίγουρη άνοδος της χρήσης. Τα 19 πράγματα που πάντα θέλαμε να ρωτήσουμε αλλά φοβόμασταν, γύρω από την χρήση των κινητών από τους Έλληνες, παρουσιάζονται αναλυτικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ.
pathfinder.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral