Επανάσταση στην οικοδομή: Τα κτίρια που… αλλάζουν σχήμα (ΦΩΤΟ)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/03/2015 - 22:55 | Author: Newsroom

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα βρίσκεται στα σκαριά από την Google που εδρεύει στη Silicon Valley.

Όπως φαίνεται στα σχέδια που υπέβαλλε ο αμερικανικός ιντερνετικός κολοσσός, πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο που ήδη έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω του επαναστατικού του σχεδιασμού.

H Google σε συνεργασία με τον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels και τον Άγγλο σχεδιαστή Thomas Heatherwick, θα κατασκευάσει τις νέες τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας όχι το κλασσικό δομικό υλικό του τσιμέντου, αλλά γυαλί και ένα ειδικό κράμα πλαστικού.

alt

alt

Tα κτίρια θα μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογούνται και να ανακατασκευάζονται ανάλογα με τις ανάγκες που η εταιρία θα αναπτύσσει κάθε φορά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα βασικά στοιχεία των κτιρίων όπως οι τοίχοι, τα δάπεδα και οι οροφές θα ξηλώνονται και θα ξαναστήνονται με άλλη μορφή σε λίγες μόνο ώρες, με τη βοήθεια ρομπότ και μικρών γερανών.

alt

alt

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα προσθέσουν 232 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα χώρων στις υπάρχουσες υποδομές της εταιρείας στο Mountain View, θα μπορούν να στεγάσουν 10 χιλιάδες επιπλέον υπαλλήλους σε σύγκριση με τους 20 χιλιάδες υπάρχοντες που εργάζονται σήμερα για τον κολοσσό.

Εκτός αυτού, θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον καθώς θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες εκτάσεις πρασίνου, πάρκα και χώρους ποδηλασίας.

alt

alt

Η Google ευλεπιστεί ότι μέχρι το 2020 έχει πραγματοποιήσει το φιλόδοξο και ανατρεπτικό για τα σημερινά αρχιτεκοτνικά δεδομένα όραμα το οποίο θα εκτινάξει στα ύψη μεταξύ άλλων, τις τιμές των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

iefimerida.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral