Απίστευτο και όμως αληθινό: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με οικιακές βοηθούς σε βιτρίνες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/07/2014 - 20:47 | Author: Newsroom

Μπορεί να ζούμε στο 2014 και η σκλαβιά να απαγορεύεται δια νόμου στις περισσότερες χώρες, υπάρχουν όμως και κάποια μέρη που δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πουλάνε ανθρώπους…

Ρεπορτάζ του δικτύου Al Jazzera αποκάλυψε μία εικόνα ντροπής που επικρατεί σε εμπορικά κέντρα της Σιγκαπούρης. Εκεί εκτίθενται στις βιτρίνες γυναίκες ενώ υπάρχουν και ταμπέλες που γράφουν «Καμαριέρα», «Προσφορές σε Οικιακές Βοηθούς». Κάποιες άλλες επιγραφές είναι πιο «επιθετικές» για να φύγει το «εμπόρευμα» αφού αναφέρουν «Οικιακές βοηθοί από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία: Χωρίς ρεπό, ο χαμηλότερος μισθός».

Οι γυναίκες στέκονται στη σειρά μέσα στο εμπορικό κέντρο Μπουκίτ Τιμάχ ή στην βιτρίνα και παριστάνουν ότι εργάζονται αλλάζοντας πλαστικά μωρά μωρά και σιδερώνοντας, ώστε να πάρουν μια γεύση της αποδοτικότητας τους οι υποψήφιοι εργοδότες.

Η πρώτη αντίδραση για αυτό το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο ήρθε από τις Φιλιππίνες που μετά το ρεπορτάζ έκλεισαν δύο πρακτορεία με έδρα τη Σιγκαπούρη ενώ ξεκίνησαν και έρευνα για τις καταγγελίες. Μία από τις γυναίκες δήλωσε στο Al Jazeera: «Καθόμουν πολλές ώρες στα καταστήματα. Ήταν ταπεινωτικά και πολύ βαρετά. Δεν μου φερόταν καλά και μου έδιναν να τρώω νούντλς για πολλές ημέρες που μερικές φορές δεν ήταν καν βρασμένα, απλώς τα είχαν περιχύσει με καυτό νερό».

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral