Τσίπρας: Δεν είμαστε θαυματοποιοί αλλά στα νοσοκομεία δεν δημιουργούνται νέα χρέη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/03/2017 - 12:59 | Author: Newsroom

Την άποψη ότι δεν δημιουργούνται νέα χρέη στα νοσοκομεία αν και όπως είπε «δεν είμαστε θαυματοποιοί» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να στερείται τη δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία και δεν φεύγει από αυτά με μπουγιουρντί όπως συνέβαινε στο παρελθόν».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβη από το 2010 έως το 2014 όπου έγιναν απολύσει, την τελευταία διετία «έχουν γίνει 6256 προσλήψεις εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό, 3600 έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα ενώ προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις».

Βάσει των στοιχείων που επικαλέστηκε ενώ ο αριθμός που παρέλαβε η κυβέρνηση για κρεβάτια σε ΜΕΘ το 2015 ήταν 437 και ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν 514 το 2004, τώρα λειτουργούν 568.

Όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το κόμμα του κ. Μητσοτάκη μας αποκάλυψε ότι σκοπεύει να επαναφέρει τις εργολαβίες και ότι θα απολύσει τις διοικήσεις στα νοσοκομεία. Διοικήσεις που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά, όχι με το σύστημα «4-2-1», αλλά μετά από σοβαρές και αδιάβλητες διαδικασίες αξιολόγησης» προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα με τον πρωθυπουργό από μικροφώνου να απευθύνεται στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας του ότι «η Βουλή έχει κανόνες δεν είναι εδώ στούντιο τηλεπωλήσεων, μην διακόπτετε τον πρωθυπουργό».

«Θα είμαστε επιτυχημένοι στο βαθμό που κάθε ασθενής δεν θα βαραίνει η ψυχή του η παρουσία του στο νοσοκομείο. Είμαστε εδώ όχι για να το χαρίσουμε αυτό αλλά για να διασφαλίσουμε ότι θα απολαύσει την ανταποδοτικότητά των κόπων του» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral