Το μήνυμα του Μητσοτάκη για το Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/01/2017 - 15:36 | Author: Newsroom

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «ασύλληπτη βαρβαρότητα, που οδήγησε στην μαζική εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης και στον αποδεκατισμό της, άλλοτε ανθηρής, εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας».

«Είναι αναμφισβήτητα μία ημέρα περισυλλογής και προσευχής» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Ελπίζω, λοιπόν, η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ποτέ ξανά!

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της αποτρόπαιας θηριωδίας του Ολοκαυτώματος.

Μιας ασύλληπτης βαρβαρότητας, που οδήγησε στην μαζική εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης και στον αποδεκατισμό της, άλλοτε ανθηρής, εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας.

Είναι αναμφισβήτητα μία ημέρα περισυλλογής και προσευχής.

Αλλά, ταυτόχρονα, και προβληματισμού, καθώς το φάντασμα του λαϊκισμού, το οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων και μέσα από ένα ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, πλανάται και πάλι σήμερα απειλητικό πάνω από τον κόσμο μας.

Η πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Αλλά, επεκτείνεται και στο αξιακό μας γίγνεσθαι.

Αρκετοί πολίτες σε όλο τον κόσμο – και δεν αναφέρομαι μόνο για τον δυτικό κόσμο – τείνουν ευήκοον ους σε διχαστικές ρητορικές, «λογικοφανείς» υπεραπλουστεύσεις και «εύκολες λύσεις» και αναζητούν νέους αποδιοπομπαίους τράγους.

Ελπίζω, λοιπόν, η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας».

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral