Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης παρουσίασε η Φωτίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/07/2016 - 02:15 | Author: Newsroom

Το πρόγραμμα για τα άτομα και τα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας παρουσίασε στον Βόλο,η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το πρόγραμμα ««, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά τον τρέχοντα μήνα,σε 30 Δήμους και θα εφαρμοσθεί πλήρως από τις αρχές του 2017 σε όλους τους Δήμους της χώρας,είναι ένα πολύπλευρο σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα.

Όπως είπε η κ.Φωτίου, στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και μονοπρόσωπα νοικοκυριά που το μηνιαίο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 200 ευρω.

Στην χώρα μας σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζουν 700.000 άτομα.

Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνονταi, παροχή επιδότησης ενοικίου από 70-220 ευρώ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, κοινωνικό τιμολόγιο για ηλεκτρικό ρεύαε και δωρεάν ύδρευση από τους Δήμους, σχολικά γεύματα, κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.

Η κ.Φωτίου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά και ότι με το νέο σύστημα που θα εφαρμοσθεί για τους βρεφονηπιακους και παιδικούς σταθμούς, θα πριμοδοτούνται όσα προέρχονται από οικογένειες με ακραία φτώχεια.

Από τα 81.000 παιδιά, τα 18.000 ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν θα προέλθουν κατά 75 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 95 από τα Δημόσια Ταμεία. Παράλληλα, η κ.Φωτίου έκανε αναφορά και στο νέο Νόμο Πλαίσιο για την Προστασία προς άτομα ΑμΕΑ, άστεγους, Ρομά, ηλικιωμένους κλπ.

Στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η παγίωση της κατάστασης με παροχές, αλλά η επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνική παραγωγική διαδικασία,γι’ αυτό και όσοι θα ενταχθούν στα Κεντρα Κοινότητας,σε ποσοστό 10% θα καταβληθεί προσπάθεια να βρουν εργασία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral