Τί θα γίνει με την παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/12/2016 - 13:40 | Author: Newsroom

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα , ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών.

Όπως διευκρινίζει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι αυτές δεν αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα δεν παραμένουν τελικά αμετάβλητα για όλους φέτος τα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. «Άτυχοι» είναι περίπου 150.000 ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας, που ανοίγοντας το έρχονται αντιμέτωποι με ποσά ακόμα και διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Η αλλαγή έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο και αφορά στα οχήματα που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα, με πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Έως και πέρυσι, οι ιδιοκτήτες καλούνταν να πληρώσουν βάσει ρύπων, όπως ισχύει για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά μετά το 2010. Φέτος όμως, τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν το 2010, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας βάσει των κυβικών τους, ακόμα και αν η πρώτη τους ταξινόμηση έγινε σε άλλη χώρα.

Την μεγαλύτερη επιβάρυνση υφίστανται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ ειδικά για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, το τέλος μπορεί να είναι και διπλάσιο σε σχέση με το 2016.

Loading...
  • europalso

    ideascentral