Τετραπλό πλήγμα στην οικονομία η καθυστέρηση στην αξιολόγηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/03/2017 - 18:50 | Author: Newsroom

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση βλάπτει σοβαρά την υγεία” της οικονομίας αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Στο ρεπορτάζ εξηγεί ποια είναι τα τέσσερα πλήγματα:

1. “Στεγνώνουν” τα κρατικά ταμεία εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, με αποτέλεσμα να έχουν “παγώσει” οι πληρωμές του Δημοσίου προς τουςιδιώτες προμηθευτές του.

2. Άτυπη στάση πληρωμών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν κηρύξει οι πολίτες. Τον Ιανουάριο έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ 528.000 ασφαλισμένοι δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ.

3. Συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα. Υποχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς η κατανάλωση και καταγράφεται ρεκόρ μείωσης στις πωλήσεις τροφίμων.

4. Δοκιμάζονται οι αντοχές του τραπεζικού συστήματος από τη συνεχιζόμενη εκροή αποταμιεύσεων και την έκρηξη των νέων “κόκκινων” δανείων. Ανησυχία για νέα ανακεφαλαιοποίηση και “κούρεμα” καταθέσεων, εάν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία με την τρόικα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral