Τα “πυρά” του Μητσοτάκη στον Γιακουμάτο & η συγγνώμη του Βουλευτή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/01/2017 - 19:29 | Author: Newsroom

Τα tweet , και η συγγνώμη που έπρεπε να υποθεί!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βρήκε μόλις 8 λέξεις για να καταδικάσει απρόθυμα το ομοφοβικό παραλήρημα του Γεράσιμου Γιακουμάτου, που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία “κολλητική αρρώστια” και χρειάστηκε να επέμβει ο πρόεδρος του κόμματος, ζητώντας από τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα social media, αναφέρει χαρακτηριστικά: Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση.”

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είχε χρειαστεί μόλις 8 λέξεις για να… καταδικάσει το περιστατικό: “Η ΝΔ σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.”

Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) January 19, 2017

Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) January 19, 2017

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα ?Παραπολιτικά? ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Loading...
  • europalso

    ideascentral