Στουρνάρας: Δεν μας ανησυχεί η περίπτωση της Deutsche Bank. Βίντεο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/09/2016 - 18:57 | Author: Newsroom

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε δηλώσεις του, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να συναντιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Μου ζήτησε μια ενημέρωση για την οικονομία, τα δημοσιονομικά και για τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα», εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτώμενος για τυχόν ανησυχίες για την πορεία των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση κατάρρευσης της Deutsche Bank, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως «τόσο το ελληνικό σύστημα, όσο και το διεθνές είναι προστατευμένο. Έχουμε εργαλεία στα χέρια μας που δεν είχαμε λίγα χρόνια πριν». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν ανησυχεί για το διεθνές τραπεζικό σύστημα και «αυτό διαβεβαίωσα και τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «θετική» την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την καταβολή της υποδόσης των 2,3 δισ. είπε: «Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό γιατί κι εγώ του είπα ότι είναι προϋπόθεση για θετικότερες εξελίξεις στην οικονομία».

newsbeast

Loading...
  • europalso

    ideascentral