Στουρνάρας: Αν δεν ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση δεν θα υπάρξει ανάκαμψη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/03/2017 - 22:08 | Author: Newsroom

alt

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος τόνισε πως βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η ολοκλήρωση της β'

αξιολόγησης.

Παράλληλα κάλεσε κυβέρνηση και δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία μέσω ενός «συμβιβασμού για την άμβλυνση των διαφορών», καθώς «η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, αποτελούν πλέον μονόδρομο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Έσπευσε, δε, να προσθέσει ότι «η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι παρατεταμένες περίοδοι διαπραγμάτευσης επιδρούν αρνητικά στην οικονομία. Αντιθέτως, η θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αποτυπώνεται με ταχείς ρυθμούς στο οικονομικό κλίμα και στα οικονομικά μεγέθη. Συνεπώς, βασική προϋπόθεση, πλέον, για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 είναι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη αύξησης των ξένων άμεσων επενδύσεων, προκειμένου να αποτελέσουν εφαλτήριο για να τεθεί σε τροχιά εκ νέου η πραγματική οικονομία. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτούνται «η θέσπιση ενός σταθερού, σύγχρονου και ευνοϊκού φορολογικού συστήματος, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και των εξαγωγών, η δημιουργία ενός προβλέψιμου οικονομικού περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και η υλοποίηση, χωρίς άλλους δισταγμούς, του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της αδρανούς ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, κυρίως μέσω των κατάλληλων χρήσεων γης».

Loading...
  • europalso

    ideascentral