Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/11/2018 - 08:53 | Author: Newsroom

Τα ταμπλό στην αγορά ενέργειας δείχνουν κόκκινο σήμερα, με τις του να ακολουθούν την κατιούσα- κόντρα σε προβλέψεις που τις ήθελαν να επιδίδονται σε ράλι κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των κυρώσεων κατά του Ιράν. Είναι βεβαίως η απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν οχτώ χώρες, μεταξύ των οποίων τους έξι κορυφαίους αγοραστές ιρανικού αργού, εκείνη που πυροδοτεί την πτώση.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί περίπου 0,5% στα 72,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει πτώση 0,8% στα 62,66 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο η αγορά θα μπορούσε πολύ σύντομα να βρεθεί σε αναταραχή, προειδοποιούν οι ειδικοί. Οι επενδυτές περιμένουν ουσιαστικά από τις ΗΠΑ να αποσαφηνίσουν το πλαίσιο της εξαίρεσης: πόσο θα ισχύσει και τι θα υποχρεώνει τις χώρες- αγοραστές να πράξουν.

Δεν αποκλείεται υπό αυτές τις συνθήκες να δούμε και πάλι τις τιμές του πετρελαίου να προσεγγίζουν τα 80 δολάρια το βαρέλι ή και να τα υπερβαίνουν πριν από τα τέλη του έτους. Yπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου το μπρεντ είχε σκαρφαλώσει πάνω από τα 86 δολάρια το βαρέλι για να ακολουθήσει στη συνέχεια μία βουτιά της τάξης των 14 δολαρίων.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral