Στην τελετή της Οικουμενικής Προσευχής παρουσία Τραμπ παραβρέθηκε ο Πατούλης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/01/2017 - 14:32 | Author: Newsroom

Στην τελετή της Οικουμενικής Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον και όπου παρέστησαν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο νέος Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Παρουσία τριακοσίων ατόμων, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων προσευχήθηκαν για παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη και ενότητα όλων των εθνών.
Στην καθιερωμένη τελετή η οποία πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ.Δημήτριου, εκπροσωπώντας την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης Γερουσιαστές, Κυβερνήτες και μέλη του Κογκρέσου.
O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέβασε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Εκπροσωπώντας την αυτοδιοικητική οικογένεια της Ελλάδας ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους όσους προσευχήθηκαν σήμερα για ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο αλληλέγγυο και με έμφαση στον ανθρωπισμό. Ευχή όλων μας είναι να μη ζήσει η παγκόσμια κοινότητα άλλους πολέμους, απόρροια των οποίων είναι η προσφυγική κρίση που εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τις θλιβερές συνέπειες της.
Ελπίζουμε να ξημερώσει μία καλύτερη και πιο αισιόδοξη μέρα για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας […] Aπό τις συνομιλίες που είχα με επιφανείς προσωπικότητες της ομογένειας που βρίσκονται στο επιτελείο του νέου Προέδρου των Η.Π.Α Ν.Τραμπ, εξέλαβα ένα ισχυρό δέσιμο με τη μητέρα-πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Προσδοκία μας είναι από τη νέα τους θέση να συμβάλλουν στην δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγει από το τούνελ της κρίσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral