Σόιμπλε: Όταν τελειώσει το μνημόνιο το 2018 θα δούμε για το χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/10/2016 - 08:33 | Author: Newsroom

Σε ένα βαρύ κλίμα, που συντηρεί η ανυποχώρητη θέση της Γερμανίας για ελάφρυνση του χρέους όχι νωρίτερα από το 2018, και το ΔΝΤ να μην έχει υποχωρήσει από τις δικές του απαιτήσεις, ξεκινά στο τέλος της εβδομάδας η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με την Αθήνα να υπολογίζει σε διαπραγματεύσεις-εξπρές μέχρι και τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανήλθε χθες με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Genaral Anzeiger», στη γνωστή του θέση ότι αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και όχι η ελάφρυνση του χρέους: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτο πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους, αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Δικλίδα ασφαλείας

Μάλιστα έκανε και μια «ντρίπλα» σε ό,τι αφορά την σχετική προϋπόθεση που θέτει το ΔΝΤ για άμεση ελάφρυνση του χρέους, επικεντρώνοντας την απάντησή του στην ερώτηση για τη συμμετοχή του Ταμείου, μόνο για τους δημοσιονομικούς στόχους, θυμίζοντας ότι για κάθε απόκλιση υπάρχει και ο κόφτης !

ελεύθερος τύπος

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral