Σκοτώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες: Διπλό χαράτσι στα μπλοκάκια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/09/2016 - 12:33 | Author: Newsroom

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιβάλλεται διπλό χαράτσι σε όσους λαμβάνουν αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα γνωστά μπλοκάκια, ενώ υπολογίζεται πως, μαζί με τις κρατήσεις που ήδη έχουν για συνταξιοδοτικές και υγειονομικές εισφορές συν τον φόρο εισοδήματος, το 80% των απολαβών τους θα πηγαίνει στα Ταμεία και το Κράτος!

Μάλιστα, το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως όσοι εργάζονται υπό καθεστώς μη εξαρτημένης εργασίας και έχουν και μισθωτή εργασία θα πληρώνουν εισφορές ίσες με 26,95% (ως ελεύθεροι επαγγελματίες) αλλά και τις εισφορές τους ως μισθωτοί.

Από τη ρύθμιση αυτή δεν γλιτώνουν ούτε όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ανήκουν στα ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών, οι οποίοι πέρα από την εισφορά προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, θα πρέπει να καταβάλλουν και επιπλέον εισφορά 26,95%.

Τέλος, για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, αυτοί θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το 16% των εισφορών που τους αναλογούν.

Όπως γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ξεκάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, γεγονός που αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral