Σκληρό παζάρι κυβέρνησης – θεσμών για το υπερταμείο. Αισιοδοξία για συμφωνία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/09/2016 - 21:43 | Author: Newsroom

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των δανειστών για το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, με τον υπουργό να δηλώνει αισιόδοξος ότι έως την Παρασκευή θα υπάρχει συμφωνία αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του.

Οι επαφές του οικονομικού επιτελείου θα συνεχιστούν αύριο στις 10. Από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Στο τραπέζι έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο προτάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των δανειστών χωρίς να υπάρξει σήμερα συμφωνία, αν και όπως είπε ο Ευ. Τσακαλώτος «είμαστε κοντά».

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το καυτό για την κυβέρνηση θέμα του καταλόγου των ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται επιδίωξη τροποποίησης της γνωστής λίστας των «οκτώ» (σ.σ. ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ).

Σύμφωνα με το euro2day.gr, συζητήθηκαν επίσης θέματα του εσωτερικού κανονισμού του Ταμείου και τεχνικά ζητήματα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, οπότε και θα γίνει ένα συνολικό τσεκάρισμα στη λίστα των προαπαιτούμενων το Σεπτέμβρη και μια αρχική συζήτηση για τη β’ αξιολόγηση.

Νωρίτερα, θέματα που άπτονται της β’ αξιολόγησης μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των επικεφαλής των Θεσμών και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι μεταξύ των Θεσμών και του γενικού γραμματέα διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ζήτημα το οποίο δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. ευρώ αλλά εμπίπτει στο φάσμα της β’ αξιολόγησης, δίνοντας στίγμα ότι αυτό ο γύρος εκτός από το οριστικό κλείσιμο της α’ αξιολόγησης θα προετοιμάσει και το έδαφος για τον επόμενο γύρο διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές εξέφρασαν διαφωνίες χωρίς να θέσουν σοβαρά ζητήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την έκδοση κουπονιών για τα κόμματα.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση κυβέρνησης – εκπροσώπων των θεσμών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Επίσης αύριο, αναμένεται να ενταχθεί στις διαπραγματεύσεις και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral