ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στον ιρλανδικό λαό και το Σιν Φέιν για τον θάνατο του Μάρτιν Μακ Γκίνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/03/2017 - 18:11 | Author: Newsroom

Τα θερμά του συλλυπητήρια στον ιρλανδικό λαό και το Σιν Φέιν, για το θάνατο του ηγετικού του στελέχους, Μάρτιν Μακ Γκίνες, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του στο Σιν Φέιν, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ο Μάρτιν Μακ Γκίνες, παρών στα τραγικά γεγονότα της "Ματωμένης Κυριακής"

στη γενέτειρά του, το Ντέρι, αναδείχθηκε ως μια από τις ηγετικές φιγούρες του αγώνα για ανεξαρτησία και δημοκρατία στη Βόρεια Ιρλανδία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν η Β. Ιρλανδία μπήκε στο μονοπάτι της ειρήνευσης και της συμφιλίωσης, ο Μ. Μακ Γκίνες πρωταγωνίστησε στις διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν στην ειρηνευτική Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής το 1998».
Επισημαίνει επίσης, ότι «την τελευταία δεκαετία, στα χρόνια της ειρήνης που ακολούθησαν τη Συμφωνία ειρήνευσης, ο Μακ Γκίνες υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Πρώτος Υπουργός (Αν. Πρωθυπουργός) το Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) της Β. Ιρλανδίας και μέχρι πρόσφατα έδινε τη μάχη για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία, παλεύοντας ενάντια σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς της πολιτικής ζωής».

Loading...
  • europalso

    ideascentral