Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2017 - 23:27 | Author: Newsroom

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόκειται να συζητήσουν αύριος, στις 11 στη Λισαβόνα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mignatiou.com ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ισπανίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακώψν κρα΄τών μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Ο Κύπριος Πρόεδρος, μάλιστα, θα μιλήσει στη Σύνοδο για το Κυπριακό. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στόχος της Συνόδου είναι ο συντονισμός των θέσεων του χωρών του Νότου, που βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις, ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Τη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα αναμένεται να απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν το Μέλλον της ΕΕ, τη Μετανάστευση, την Εσωτερική και Εξωτερική Ασφάλεια και την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Μετά τις εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral