Σαπέν: Εργαζόμαστε για μεταρρυθμίσεις πολιτικά εφικτές στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/01/2017 - 19:13 | Author: Newsroom

Την πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να εργαστούν σήμερα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Όλοι δουλεύουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όλοι εργάζονται έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση», ανέφερε ο Μ. Σαπέν, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες όλες οι πλευρές θα εργαστούν για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα είναι πολιτικά εφικτές. Συνεχίζοντας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια «κανονική κατάσταση». Όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, την οποία την έχει.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ, ο Μ. Σαπέν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ είναι και θα παραμείνει στο πρόγραμμα.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν θα στηρίξει τον Γ. Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup σε περίπτωση που το κόμμα του χάσει τις εκλογές στην Ολλανδία, ο Μ. Σαπέν απάντησε με νόημα: «Τού εύχομαι να κερδίσει τις εκλογές το Μάρτιο».

Loading...
  • europalso

    ideascentral