Ράλι στις τιμές του πετρελαίου λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/06/2017 - 15:05 | Author: Newsroom

Ισχυρό ράλι σημειώνει σήμερα το πετρέλαιο της τάξης του 1%, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, όπου κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία, αλλά και άλλα αραβικά κράτη διέκοψαν τους δεσμούς με το Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τον εξτρεμισμό και υπονομεύει την σταθερότητα της περιοχής.

Η παραγωγική δυναμικότητα του Κατάρ είναι από τις μικρότερες του ΟΠΕΚ, περίπου 600.000 βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με τα 10 εκατομμύρια βαρέλι που παράγει ο ηγέτης του καρτέλ η Σαουδική Αραβία.

Το πρωί τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 48 σεντς, ή 1%, στα 50,43 δολάρια το βαρέλι , ενώ τα συμβόλαια αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται στα 48,14 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 48 σεντς ή 1%.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού δέχονται στήριξη και από την φυσική αγορά, καθώς η Saudi Aramco αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης για τα futures του Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές της Ασίας, της Βορειοδυτικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών την Κυριακή.

Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, είναι ικανή να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου που συνεχίζεται.

antenna

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral