“Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/05/2018 - 08:35 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2018 - 23:39

Η εξακολουθεί να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία στην Ευρώπη και με μεγάλη διαφορά, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία τον Μάρτιο του 2018 ήταν πάνω από 20% δηλαδή σχεδόν τριπλάσια από το αντίστοιχο ποσοστό της ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο 8,5%.

Επιπλέον, η Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων, 42,3% τον Ιανουάριο του 2018, έναντι 17,3% στην ευρωζώνη και 15,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ποσοστά καταγράφονται για την Ελλάδα χωρίς να υπολογιστεί ο τεράστιος αριθμός νέων, που μετανάστευσε στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης και η επικράτηση της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας, που φτάνει στις νέες προσλήψεις το 52% και οδηγεί σε πολύ χαμηλούς μισθούς, ουσιαστικά σπάει μία θέση εργασίας σε δύο.

Οι μνημονιακές πολιτικές είναι η βασική αιτία για την αύξηση της , την μετανάστευση των νέων, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων την μείωση των μισθών.

Η κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε συνδυασμό με επαναφορά εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral