Προκλητική δήλωση από βουλευτή των ΑΝΕΛ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/03/2017 - 21:26 | Author: Newsroom

Η πρόταση του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για τους πρόσφυγες αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παρουσία του ευρωπαίου Επιτρόπου για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας για τους άμαχους της Συρίας που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους «έριξε την ιδέα» να υπάρξει τρόπος αποκλεισμού των Σύριων από το δικαίωμα της φυγής προκειμένου να μην φτάνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

«Θα μπορούσε το προσφυγικό να αντιμετωπισθεί από εκεί που άρχιζε. Δηλαδή, μέσα στην ίδια τη Συρία, όπου ναι μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, πλην όμως, οι εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Αμερική, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, αν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, εάν όχι να αποκλειστούν παντελώς από το δικαίωμα της φυγής, τουλάχιστον, να περιοριστούν σημαντικά, διότι παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Ότι η Ελλάδα αποτέλεσε για αυτούς και αποτελεί χώρα διέλευσης προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τούτο σημαίνει, ότι εκείνο το οποίο τους προκαλεί την απόφαση να μεταβούν από τη Συρία προς άλλες χώρες, δεν είναι μόνο η διασφάλιση της ζωής τους, η προστασία της ζωής τους από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά και η αναζήτηση καλύτερης επαγγελματικής τύχης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσίκης έκανε στην τοποθέτηση του αναφορά και στους λαθρομετανάστες σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν επιτυχία της κυβέρνησης το γεγονός ότι κρατήσαμε ως χώρα έναν πολύ μικρό πληθυσμό προσφύγων για να τον διαχειριστούμε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral