Πώς θα γίνουν μισθωτοί οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/09/2017 - 21:04 | Author: Newsroom

Στο τέλος του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που θα αφορά την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου οι εργοδότες να μετατρέψουν τους εργαζόμενους με σε μισθωτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», το πρόγραμμα επιδότησης, προϋπολογισμού άνω των 100.000.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, αν και δεν είναι εφικτό να βρεθούν κονδύλια από το .

Πόρος του λογαριασμού αυτού, που συστάθηκε στον το 2011, είναι η εισφορά ύψους 10 ευρώ, την οποία καταβάλλουν κάθε μήνα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ωστόσο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η λύση αυτή θεωρείται άδικη για τον κλάδο αυτό, ο οποίος παρότι υπερφορολογείται, πληρώνει υψηλά χαράτσια στον , καταβάλλει εισφορές υπέρ ανεργίας (χωρίς να επωφελείται από αυτές), καλείται τώρα να χρηματοδοτήσει από τις εισφορές του ένα πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών.

Πρακτικά, το υπουργείο Εργασίας επιλέγει να πάρει τα χρήματα για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους για να επιχορηγήσει εργοδότες που καλύπτουν τις ανάγκες για μόνιμη-εξαρτημένη εργασία με μπλοκάκια.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral