Πώς και γιατί μπορεί να χάσετε τη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/10/2016 - 11:00 | Author: Newsroom

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων μένουν καθημερινά αρκετοί φορολογούμενοι.

Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εκτιμούν πως έχουν κινηθεί εντός των πλαισίων που επιτρέπουν την παραμονή τους σε αυτήν τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικά.

Σύμφωνα με το capital.gr, αυτό γίνεται γιατί κάποιοι σπεύδουν με καθυστέρηση να ρυθμίσουν νέες οφειλές ή να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα κάποια από τις δόσεις της ήδη υπάρχουσας ρύθμισης των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με το νόμο για να παραμείνει ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα πρέπει να συμβούν τα εξής:

– Ο εκάστοτε φορολογούμενος υποχρεούται να ρυθμίζει κάθε νέα φορολογική εκκρεμότητα είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνών και πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη.

– Έχει επίσης τη δυνατότητα να εξοφλεί πλήρως την οφειλή του, εφόσον αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών από την προθεσμία πληρωμής της.

Το συνηθέστερο σφάλμα, στο οποίο υποπίπτουν αρκετοί φορολογούμενη αναφορικά με τις νέες οφειλές τους, είναι πως έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νέα ρύθμιση των οφειλών τους με προθεσμία 15 ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας αποπληρωμής της. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετά συχνά χάνουν το δικαίωμα υπαγωγής τους στις 100 δόσεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral